Een gezonder voedingspatroon?

Met een voedingsanalyse ontdek je hoe jij je voedingspatroon kan verbeteren

Voedingsanalyse

Kleine stapjes...

Goede voeding is essentieel voor een gezonde leefstijl. De logica is vrij simpel: Als jij je lichaam geeft waar het om vraagt, dan krijg je daar energie voor terug. En die energie kan je gebruiken om gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar wat heeft jouw lichaam eigenlijk nodig?

Een aantal jaar geleden wilde ik mijn lichaam geven wat het nodig had. De voedings-hypes vlogen me om de oren en ik zag door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Hierdoor weet ik wat mijn lichaam nodig heeft, wat gezonde voeding is en kan ik de zin en onzin van voedings-hypes onderscheiden.

Je zou het misschien niet verwachten, maar een gezond voedingspatroon hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. En je hoeft al helemaal niet je hele eetpatroon om te gooien. De kleinste stapjes maken de grootste veranderingen. Dit is iets waar ik je mee kan helpen.

Als ik jou alleen maar theorie, cijfertjes en hoeveelheden calorieën geef, dan is de kans heel erg klein dat je tot een goed resultaat komt. Wanneer ik jou daar echter praktische handvatten bij geef, dan zul je binnen no time resultaat boeken. 

Ontdek hoe ik je kan helpen, zodat jij je voedingspatroon kan verbeteren

voedingsanalyse-bijdhouden-voedingspatroon

De eerste stap...

De eerste stap is natuurlijk het bijhouden van je eetpatroon en het invullen van een korte vragenlijst over je leefstijl. Je krijgt van mij een link naar een online voedingssyteem, waar je gedurende 3 tot 7 dagen invult wat je eet en drinkt. Hoe meer dagen je invult, des te beter mijn beeld is van jouw voedingspatroon. Dit invullen gaat volledig online. En als je het prettig vind, kan ik real-time met je meekijken.

voedingsanalyse-pijl-2

voedingsanalyse-berekening

Even afwachten

Daarna komt vaak het lastigste: even afwachten (maximaal 4 werkdagen). Zodra jij je voedingspatroon hebt bijgehouden ga ik ermee aan de slag. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst bereken ik wat jouw lichaam precies nodig heeft. Ik kijk onder andere naar de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten, de hoeveelheid verzadigd vet, vezels etc. Ook neem ik je huidige eetpatroon onder de loep, om te zien wat je allemaal al goed doet, en wat de verbeterpunten zijn. 

voedingsanalyse-pijl-1-1

voedingsanalyse-zoom-advies

Persoonlijk gesprek

Tot slot vertel ik in een persoonlijk gesprek (via Zoom) mijn bevindingen. Dit is geen voedingsadvies met kant-en-klare recepten of een dieet. De analyse geeft jou inzicht in jouw huidige voedingspatroon en informatie die je nodig hebt om je eetpatroon te verbeteren. Ik geef je adviezen en praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. Je kan me al je vragen stellen en als laatst ontvang je een uitgebreide rapportage van me, waar je alle informatie nog eens rustig kunt nalezen.

Voedingsanalyse-kcal

Inzicht in kcal

Je ontdekt welke producten veel calorieën bevatten, en in welke producten juist weinig calorieën zitten

Voedingsanalyse-energiebehoefte

Energiebehoefte

Inzicht in jouw energiebehoefte, zodat je weet hoeveel energie je nodig hebt en hoeveel je verbruikt
voedingsalanlyse-macro's

Macronutriënten

Een analyse van de verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten én welke verhouding het beste bij jou past
Voedingsanalyse-vezels

Inzicht in vezels

Vezels zijn belangrijk er dan je denkt. Inzicht in het aantal grammen dat je nodig hebt én hoeveel je binnen krijgt
voedingsanalyse-verzadigd-vet

Verzadigd vet

Te veel verzadigd vet kan je slechte cholesterol verhogen. Krijg meer inzicht in het verzadigd vet

voedingsadvies-advies

Voedingsadvies

Een persoonlijk advies op basis van jouw voedingspatroon, zodat je niet hoeft te diëten
voedingaanalyse-handvatten

Praktische handvatten

Praktische adviezen en eenvoudige handvatten waar je iets aan hebt, waardoor je jouw valkuilen kan tackelen
voedingsanalyse-sport

Op basis van jouw sport

Persoonlijk advies op basis van jouw sport. Krachttrainers hebben een andere behoeftes dan duursporters
Voedingsanalyse-rapportage

Persoonlijk en overzichtelijk

Persoonlijk gesprek via zoom en een overzichtelijk document, dat je er altijd bij kan pakkeen wanneer je het nodig hebt.
voedingsanalyse
€ 87,-

Voedingsanalyse

Een persoonlijk voedingsadvies via Zoom en een uitgebreid rapportage dat jou inzicht geeft in je huidige voedingspatroon en praktische informatie die je nodig hebt om je eetpatroon te verbeteren.